Algemeen

Scouting
Scouting staat voor uitdaging! Bij scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd met elkaar. Ze hebben veel plezier en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen kinderen en jongeren zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren.
Scouting Nederland is met over de 100.000 leden verdeeld over meer dan 1.100 scoutinggroepen de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Kijk voor meer informatie over scouting in Nederland eens op de website van Scouting Nederland.

Het avontuur van scouting binnen de Hendrik Hudson Groep, kortweg de HHG, begint bij de Bevers en de laatste halte is de St. Jorisstam. Binnen dit traject leren kinderen van jongs af aan met elkaar om te gaan. De jongsten leren spelenderwijs zorg te dragen voor elkaar en de omgeving. Als ze iets ouder worden gaan ze andere dingen ontdekken, speurtochten wandelen en fietsen, samen op een gaaf kamp of doen allerlei andere leuke dingen samen. Niets is eigenlijk te gek om eens een keer uit te proberen.

scouting nederland logo

Historie
Van scouting
Scouting is opgericht door de Engelsman: Robert Baden-Powell. Na Engeland slaat scouting ook in andere landen aan, waaronder in Nederland. De eerste scoutinggroep in Nederland werd opgericht in 1910 en vele groepen volgen. Scouting bestaat in Nederland dus al meer dan 100 jaar!

Meer weten over de historie van scouting? Neem dan eens een kijkje op Scoutpedia, de encyclopedie voor al je vragen over scouting.

Van de HHG
De Hendrik Hudson Groep, de HHG, is de oudste scoutinggroep van Hengelo. De HHG is in 1929 opgericht door Jan van Zon met twee vrienden. Onze groep bestaat dus al meer dan 94 jaar!
In de historie van de HHG kunnen we ook een paar opvallende feiten vermelden zoals de deelname van leden en leiding aan de Wereld Jamborees in:

  • 1937 en 1995 in Nederland
  • 2007 in Engeland
  • 2011 in Zweden
  • 2023 in Zuid Korea

Ook de hoog behaalde plaatsen op de RSW (Regionale Scouting Wedstrijden) en de LSW (Landelijke Scouting Wedstrijden) door de scouts liggen ons nog vers in het geheugen. Al acht jaar (2012 t/m 2019) zijn de scouts van de HHG winnaar op de RSW en hiermee kampioen van de regio. Op de LSW behaalden zij in 2015, 2017 en 2019 een keurige 2e plaats, en in 2013, 2014, 2016 en 2018 bekroonden zij zichzelf zelfs tot Nederlands kampioen! Resultaten waar we als groep trots op mogen zijn!
Laat je uitdagen nieuw